2017 pazarlama tahminleri

2016-dijital-pazarlama-tahminleri-dijital-marketing-tahminleri-fatih-sanliturk

2017 yılında pazarlama  tahminleri ;

Tahminler / Trentler /

2017 pazarlama tahminleri, aslında daha çok yapay zekaya dayalı olsa da var olan dijital dünyada geleneksel alışılmış ve oldukça popüler olan yani popüleritesi düşmemiş olan dijital varlıklar devam etmekte. Dijital medya‘nın farklı alanlardaki mecralarında sahip olduğumuz cesareti aldığımız farklı geri bildirimleri ile 2017’ nın bizden neler istediği bir teknoloji /dijital birlikteliği açısından önemli olacaktır. Hislerinizi daha da artırmalısınız.

Ne çıkışta / Ne düşüşte ;

2016-dijital-pazarlama-tahminleri-dijital-marketing-tahminleri-fatih-sanliturk2 Çeşitlilik , Emoji görseller, videolar, Reklam engelleme, Chat tabanlı programlar, Profesyonel dron yarışçıları ve alışveriş kargo gönderimleri, Büyük tasarımlar, inovasyon, hayal gücü.

2016-dijital-pazarlama-tahminleri-dijital-marketing-tahminleri-fatih-sanliturk3Twitter, Dijital dilencilik, Sıkıcı vloggers, terör yorgunluğu, Tekrarlanan yazılar, Diploma, başarısız yönetmenler, Bannerlar, küçük olan her şey.

2016-dijital-pazarlama-tahminleri-dijital-marketing-tahminleri-fatih-sanliturk5

Film sektörü, milyarderler, dahiler, hayırseverler, playboy’lar birleşiyor ;

2017 pazarlama tahminlerinde film sectörü aslında hiçbir zaman bitmeyen bir stratejik tanıtım alanıdır. Film sektöründe ardı ardına gişe rekorlu filmler le başta marvel’in kahramanları, serileri ile global bir etki bırakan ve buna ilham olan Tony Stark gibi dahi, milyarder, playboy gibi. tabi çok iyi tanıdığımız gerçek dünya da da örnekleri artıyor Zuckeberg gibi hayır severler. İnsanların içten içe hayallerini süsleyen kahramanlık hayırseverlik milyarderlik olma trendi oldukça yükseliyor.

Türkiye’ de ki dizi sektörün önüne geçilememesi de ayrı bir tartışma konusu ve sinemalarımızın romantiklik ve trajedi komedi tutumları bize ne zaman Tony Starklar olmamızı öngörecek filmler çıkacak bekliyoruz 2017 yılında bir  girişim yapılır umarım.

2016-dijital-pazarlama-tahminleri-dijital-marketing-tahminleri-fatih-sanliturk6

Instanonymousselfe ile hava atmak

Instanonymousselfe ne demek ? instagram gibi portalları gerçekte karakter olarak kim oldukları bilinmeyen ve etraflarındaki her şeyi hava atmak adına paylamak demek gibi bir şey. 🙂 Bence bu asla popüleritesinin bitebileceği bir durum değil.

2016-dijital-pazarlama-tahminleri-dijital-marketing-tahminleri-fatih-sanliturk7

Peak emojiler ;

Artık ilk o ufak tefek emojilerin yerine Yeni kahramanlar gerekiyor Türkiye den de çıkar sanıyoruz Tofaş emojileri, bilemedim belki dahada efsane tipler. Bekliyoruz yaratıcılarımızdan.

2016-dijital-pazarlama-tahminleri-dijital-marketing-tahminleri-fatih-sanliturk8

Sanal gerçeklik aldatmasın ;

Dünya yeni buluşlarla devşiriyor iken bir pikachu vakası daha yaşamaz umarım. Geçtiğimiz yıllarda sanal gerçekliği tanıtmak için her türlü işe girdiler başarılıda oldular. Sanal gerçeklik yanlızca bir gözlük değil aslında tasarım harikalarının yaratıldığı yepyeni bir dünya olduğu kesin. Ürünü iyi anlatarak pazarlamak lazım bırakın işi ehillerine.

2016-dijital-pazarlama-tahminleri-dijital-marketing-tahminleri-fatih-sanliturk9

Adblocker ile Blocklama  ;

Dünyanın hızı reklamlar da ilerlemediği kesin olarak 2017 yılın da da relam şirketleri savaş açsaa adblokcular’ında artması çığ gibi büyüyor, kimse reklamlara bakmıyor insanları reklam körü haline gelmesi kaçınılmaz değildi.  Bir reklamcı olarak ben bile çoğu zaman bunu yapıyorum buda benim itirafım olsun.

2016-dijital-pazarlama-tahminleri-dijital-marketing-tahminleri-fatih-sanliturk10

Araç Kültürünün çöküşü ;

Google, Tesla & uber kolektif çalışmalarını yürüttüğü loby ajansları’ nın tıkanma nedenlerini trafik ve kazaların insan hayatındaki olumsuz etkilerini görmezden gelemeyecek ve öncelikle amaçlarının hayatı kolaylaştırmak olduğunu biliyorlardı, Bu nedenler sonucu araç sektöründe duraklamalar yaşanmakta. Bu kampanyadaki robot simgeleri gösterilerde gölgede kalmaya başladı, Şuan için robotlar akıl katmayı hedefledikleri daha açıktır.

2016-dijital-pazarlama-tahminleri-dijital-marketing-tahminleri-fatih-sanliturk12

Drones & Hoverboards 

Yeni çağ da dedik ki uzay çağı artık çoğu firmalar drons lar ile taşımacılık sektörüne girdikleri doğrudur, hover board yani uçan kaykay da sırada olsa gerek. İnsanların hayatlarını kolaylaştırmak da aslında bir pazarlama tekniği olarak  gören veya tüm yenilikleri kendi hedeflerine çıkarlarına uygun kullanabilen kazanacaktır.

Karanlık düşünce ve getirileri ;

Belki bana kızacaksınız fakat gerçekler bazen endişeli olabilmekte, İnsan oğlunu tanıyan ve onun arzu ve egolarını bilirseniz bu konuda oldukça fazla mecralarda ki yayınları reklamları trafiği görebilirsiniz. İnstagram da Netflix%Amazon un en çok kullandığı alan ki biliyorsunuz bu iki firmanın da tüm gözleri Türkiye üzerinde yani demem o ki bunları görmeniz daha da artacaktır. İlede ki dönemlerde ya yasalar onları dinler yada onlar yasaları, bekleyip göreceğiz burası Türkiye 🙂 dikkat etmelerini öneririz tabi 🙂

2016-dijital-pazarlama-tahminleri-dijital-marketing-tahminleri-fatih-sanliturk14

Mesajlaşma stratejileriniz neler ?

facebook’un whatsapp’ı aldıktan sonraki stratejilerini facebook mesanger ve milyonlarca insanın cep iletişim bilgisine çöreklenmesiyle başlayan yeni bir akım da doğuran bu durum, Ardından Türkiye de Bip gibi daha birçok mesaj uygulamaları ardı arkasına gelecektir. Mesaj reklamlarında geçmiş yıllarda yasal olarak engellenen SMS reklamlarına yeni kılıf takıldı, Yasal olarak SMS Reklamları artmaktadır, Tek yapılması gereken mersis nosunu eklemek o kadar. Peki sizin bu konuda yapabilecekleriniz neler dir? Yeni bir SMS pazarlama şirketi ile anlaşmak mı yoksa telefon numarası datası toplamak mı? size bırakıyorum.

Dünyanın gelişimini talip  etmektedir iyi bir strateji yaratmak!

Firma Stratejilerinizi Belirlemeniz İçin Benimle İletişime Geçebilirsiniz.

[contact-form-7 404 "Bulunamadı"]

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.